Programma februari-mei 2020 | Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer

Het programma van de Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede tot en met mei 2020 is bekend. Lees wat we de komende maanden te bieden hebben en kies een bijeenkomst/onderwerp uit waar je meer over wilt weten en kom naar de Vrijdenkersmeeting om deel te nemen aan de discussie over het onderwerp. Elke tweede donderdagavond van de maand wordt de Vrijdenkersmeeting gehouden in de Fermerie te Deventer.

Het programma tot en met mei 2020

Februari 2020

Op donderdag 13 februari 2020 gaan we in op de impasse in Palestina vanuit de persoonlijke geschiedenis van de spreker gaan we in op de huidige actuele situatie. Nabil Sahhar voorzitter van de Stichting Vrede voor Palestina zal de avond inleiden. 

Maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 zal Jan Willem Nienhuis (voorzitter Stichting Skepsis) uitgeroepen tot Atheïst van het jaar 2019 ingaan op het celibaat. Hij zal vanuit een historische benadering de totstandkoming van het Rooms-katholieke priestercelibaat belichten en de oorzaken van uitwassen van de huidige tijd duiden.

April 2020

Op donderdag 9 april 2020 neemt Wim Aalten (socioloog) ons mee in een uitkristalliserende inleiding over “Liegen gelovigen?”
Deze bijeenkomst is gecanceld vanwege de coronamaatregelen.

Mei 2020

Op donderdag 14 mei 2020 gaan we in op de ontwikkelingen van het Atheïsme in Vlaanderen. Johnny Marquenie van de Vlaamse Atheïsten geeft invulling van de Atheïsme-meter als opposant van een theologie-meter.
Deze bijeenkomst is gecanceld vanwege de coronamaatregelen. 

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer | Iedere tweede donderdagavond van de maand | 20:00 uur |De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer.

Please follow and like us: