Moeten we het geloof – de islam – buiten de discussie houden?

Rutte: “In oorlog met IS, niet met een staat, niet met een geloof, niet met de islam.” Ofwel het geloof wordt hiermee op een hoger plan geplaatst. Het geloof, de islam, is heilig en wordt buiten de discussie geplaatst terwijl dit juist een oorzaak van het probleem is.

Waarom en voor wie doet Rutte deze uitspraak?

“IS” is een terroristische beweging die zich de ‘Islamitische Staat’ noemt. Om hen te isoleren ontmenselijk premier Rutte IS en stelt de terroristengroep apart als barbaren om niet in conflict te komen met de economische banden met de islamitische landen. Om in gesprek te blijven met de islamitische gelovigen in Nederland mag het geloof niet gekoppeld worden aan het politiek islamitische terrorisme.

Zouden we echt in oorlog zijn met de islam, dan zullen we de banden met Saoedi-Arabië moeten beëindigen. Om onze economische banden hoog te houden worden al jaren de ogen dicht gehouden voor de sharia-wetgeving in Saoedi-Arabië die in strijd is met het VN mensenrechtenverdrag. Denk aan de verschillende doodstraffen die daar worden uitgevoerd, dit jaar al 90 zoals onthoofdingen, ophangingen en stenigingen van vrouwen die overspel begaan. Vergeet niet de uitvoering van blasfemiewetgeving tegen bloggers die de Islam ter discussie durven te stellen en een uitgesproken straf tot kruisiging voor deelname aan demonstratie tegen het regeringsbeleid. Deze verderfelijke soenitisch salafistische sharia-uitvoering is de reden om de zelfbenoemde Islamitische Staat te bestrijden.

Een quote uit de verklaring waarin IS de aanslagen in Parijs opeist:

“In een gezegende aanslag waarvoor Allah de oorzaken leverde, heeft een groep gelovigen van de soldaten van het Kalifaat, aan wie Allah macht en overwinning heeft geschonken, de hoofdstad der gruwelen en perversie ten doelwit genomen, die de vlag van het kruis draagt in Europa, Parijs.”

Vergeet niet dat de wortels van dit kwaad aanwezig is in onze eigen woonwijken, denk daarbij aan de banlieues van Parijs en de Brusselse deelgemeente Molenbeek. De Haagse Schilderswijk heeft ook een steeds meer gesegregeerde status. Willen we als samenleving deze verdere segregatie tegengaan zullen we aandacht moeten besteden aan scholing en deelname aan de samenleving van allochtonen en nieuwkomers.

Na 17 januari en 13 november 2015 durven vele politici, waaronder Rutte, nog steeds niet te spreken over het gevaar van de terroristische politieke islam. We zullen zonder omhaal de politieke radicale islam moeten duiden en stellen dat het wel degelijk om een fundamentalistische uitleg van het geloof van de islam gaat. Ook al stellen de gematigde moslims dat deze fundamentalistische uitleg van de islam de verkeerde en foute uitleg is van het geloof.

Hoelang moeten we de tolerantie van de intolerante islam nog toestaan?
Zal de verlichting ooit de islam passend kunnen laten aansluiten bij de religieus neutrale seculiere samenleving?

Plaats een reactie

Controle Spambot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.