Maak een einde aan de diplomatieke status met de Heilige Stoel

 

Paus Benedictus XVI treedt af en geeft de stoel over aan een andere kardinaal. Het is wachten op de zogenaamde witte rook wie het zal worden. Wat kunnen we verwachten van een nieuwe paus?. Laten we als Nederland een duidelijk boodschap afgeven:

Stop de diplomatieke status van de Heilige Stoel!

Blijft de nieuwe paus straks het ‘echte huwelijk’ als uitgangspunt nemen. Blijft de katholieke kerk het homohuwelijk en de homoseksualiteit afwijzen en blijft ze het zien als een gevaar. Vooral het niet reproduceren van kinderen uit een man/vrouw relatie. De homoparen (man/man of vrouw/vrouw) kunnen toch ook kinderen adopteren en opvoeden alleen het zijn dan geen katholieke volgelingen. Daarom heeft de paus Benedictus XVI de missie weer ingesteld voor Europa om nieuwe zieltjes zien te winnen.

In hoeverre zal de nieuwe paus kunnen afrekenen met de vele seksuele misstanden, pedofiele misdragingen van priesters, pastoren en kardinalen in de kerkgemeenten, kerkprovincies en de rooms-katholieke tehuizen. De vertrekkende paus heeft er lang overgedaan om te erkennen dat er een probleem was. Alleen zal de nieuwe paus het echt kunnen veranderen.

De geloofsorganisatie de Rooms-katholieke Kerk is sinds 1929 met Vaticaanstad de kleinste staat die met de Heilige Stoel diplomatieke vertegenwoordigingen invult in de wereld. De Nuntius is de diplomatieke vertegenwoordiger van de Heilige Stoel ofwel van de paus als wereld kerk. De Nederlandse overheid heeft contact met katholieke kerkprovincie via de aartsbisschop van Utrecht. Waarom zou de Nederlandse staat nog een tweede aparte diplomatieke verbinding onderhouden met de Nuntius en zelf een de diplomatieke vertegenwoordiger bekostigen bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad.

Als Atheïstisch Seculiere Partij staan we de volledige scheiding van Religie en Staat voor. Op grond van ons primaire uitgangspunt zijn we voor het stoppen van de diplomatieke banden met de rooms-katholieke Kerk.

28 februari 2013

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Controle Spambot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.