Koningsspelen: een monarchistisch ritueel?

Koningsspelen is oranje-indocrinatie

Met het koningschap van Alexander is met de koningsspelen een nieuw opleggedrag ingevoerd om kinderen het koningshuis te laten eren. Met de Koningsspelen worden kinderen geïnfecteerd met het oranjevirus. De scholen worden door de maatschappelijke sociale druk gedwongen om deel te nemen. Moeten we hier als republikeinse Nederlanders blij mee zijn?

Het heeft veel weg van rituele monarchistisch indoctrinatie van kinderen. Als ouders die niks hebben met het koningshuis, die erfelijke opvolging en onderdanigheid aan een heerser verafschuwen is dit wel een ernstige nationalistisch ingestoken activiteit. Dit staat los van dat sport en bewegen voor iedereen een goed gegeven is. Het hoort ook zeker bij de opvoeding en de zorg de lichamelijke ontwikkeling van het kind binnen het onderwijs. Maar niet met dit opgelegde oranje sausje.

Alle schoolgaande kinderen worden rond de oranjeheerschappij gegijzeld op schoolpleinen, gymzalen, sportvelden en schoolpleinen om actief deel te nemen aan de koningsspelen. Een stuk nationale oranje indoctrinatie wordt ondersteund door het onderwijs. Moeten we dit willen een dergelijke oranje saamhorigheidsindoctrinatie. Wat als republikeinse ouders niet willen dat hun kinderen geïnfecteerd worden met deze opgelegde oranje-indoctrinatie?

In een seculiere samenleving heeft het geen pas dat elke wet nog steeds wordt ondertekend “… met de gratie Gods…” De samenleving bestaat onderhand uit meer dan 50% godsvrije mensen, wat kunnen en moeten die met een dergelijke uitspraak. In het verlengde hiervan zouden we de randschrift van de twee Euromunt ‘god zij met ons’ ook moeten afslijpen.

Laten we duidelijk zijn de Atheïstisch Seculiere Partij is voor een republiek op seculiere grondslag. Geen verwijzingen naar een almachtige hogere macht.

24 april 2015

Een reactie plaatsen

Controle Spambot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d bloggers liken dit: