Kinderemancipatie een nieuwe trend? Vrijdenkersmeeting Deventer – 9 januari 2020

De maandelijkse Vrijdenkersmeeting Deventer de Tafel van de Rede gaat ook in 2020 door op de tweede donderdagavond van de maand. Op 9 januari 2020 houdt Max Waterman van de ASP een inleiding over een nieuwe trend:

Kinderemancipatie: De trend van de toekomst?

Vandaag de dag spelen kinderen een steeds grotere rol in allerlei politieke en maatschappelijke kwesties. Het meest prominent is hun betrokkenheid bij het op de agenda krijgen van verantwoordelijk beleid tegen klimaatverandering. Daarnaast worden ze betrokken bij advies in het bedrijfsleven en is er tegenwoordig een jongerenparlement en een kindervragenuurtje. Max Waterman zal een lezing houden over hoe deze ontwikkelingen kunnen worden beschouwd als een vorm van emancipatie van kinderen en hoe dit het belang en hun vrijheid benadrukt om in het leven een eigen weg in te slaan als het gaat om levensbeschouwing, politieke voorkeur en een eigen identiteit. Ook zal hij uitleggen waarom deze ontwikkeling de beste basis is om het invoeren van neutraal en openbaar onderwijs overtuigend te beargumenteren.

Wil je mee discussiëren en ook jouw mening geven over de Kinderemancipatie-trend kom dan donderdagavond 9 januari naar de Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer | Iedere tweede donderdagavond van de maand | 20:00 uur | De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Geef je op door een e-mailtje te sturen naar:
vrijdenkersmeeting.deventer@asp-politiek.nl

Noteer ook al vast de andere donderdagen van 2020 in je agenda:
13 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli.

Please follow and like us: