Hoe seculier is Turkije nog?

Op de maandelijkse Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer zal donderdagavond 13 juni 2019 Zafer Aydogdu (filosoof/politicus) spreken over:

Seculier Turkije vroeger en nu

Zafer Aydogdu zal een historisch overzicht geven van het secularisme in Turkije (19de, 20ste en 21ste eeuw). Hij zal daarbij de nadruk leggen ingaan op belangrijke momenten in de recente geschiedenis van Turkije. Het doel van zijn voordracht is om de hedendaagse ontwikkelingen en verhoudingen beter te begrijpen en te positioneren. De vraag is: Is Turkije afgeweken van de ingeslagen weg de laatste 150 jaar of gaat het land juist verder op dezelfde weg? 

Wil je zicht krijgen op het secularisme in Turkije kom dan donderdagavond 13 juni naar de Fermerie, we beginnen om acht uur. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen.

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer | Iedere tweede donderdagavond van de maand | 20:00 uur |De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Geef je op door een e-mailtje te sturen naar:
deventer@asp-politiek.nl

Voor de volgende donderdagavond is het onderwerp en de spreker ook bekend:

  • 11 juli spreekt Jan van Weeren ( De Club van Tien Miljoen) over populatie-awareness.

Noteer ook al vast deze donderdagavond in je agenda.

 

Please follow and like us: