Een basisinkomen geeft zekerheid voor iedereen – Vrijdenkersmeeting Deventer

Op de maandelijkse Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer zal donderdagavond 10 oktober 2019 Alexander de Roo (Voorzitter van de vereniging Basisinkomen) spreken over:

Een basisinkomen geeft zekerheid voor iedereen.

Op de avond zal Alexander de Roo ingaan op de mogelijkheden van een basisinkomen. De verschillende typen van basisinkomens komen aan bod en welke er zijn uitgewerkt en getoetst in verschillende samenlevingen. Als we alleen al kijken naar de hoeveelheid van verschillende toeslagen, uitkeringen, vergoedingen die dan overbodig worden. De winst die dit oplevert als we daarmee de bureaucratische fraudegevoelige overheidsmallemolen weten te stoppen. En voor iedereen een bestaanszekerheid kunnen bieden waarmee de armoedeval en financiële afhankelijkheid kunnen omdraaien.

Wil je meer weten over de achtergronden en de perspectieven van een basisinkomen? Kom dan donderdagavond 10 oktober naar de Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

Op de maandelijkse Vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer
Iedere tweede donderdagavond van de maand om 20:00 uur
De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Geef je op door een e-mailtje te sturen naar:
vrijdenkersmeeting.deventer@asp-politiek.nl

Noteer ook al vast de andere donderdagen van het seizoen 2019-2020 in je agenda:
2019: 14 november en eenmalig dinsdag 10 december.
2020: 9 januari, 13 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli.

Please follow and like us: