Demi-goden of demagogen? – Goed Zonder Godcast (18 oktober 2022)

De Goed Zonder Godcast (voorheen de Virtuele Vrijdenkers Meeting) wordt elke derde dinsdagavond van de maand opgenomen. In oktober 2013 zijn we gestart met de Tafel van de Rede en geëvolueerd via de Vrijdenkersborrel naar de Vrijdenkers Meeting. Tijdens de coronapandemie zijn we virtueel gegaan. Van de virtuele en hybride periode hebben we geleerd, en maken nu de stap naar de Postcastvorm. Wanneer mogelijk zullen we mensen uitnodigen met bezoekers op locaties. De Goed Zonder Godcast komt als het kan naar je toe. Daarnaast blijft de online Zoom-verbinding actief. Je kunt vanaf je eigen plek ook aansluiten.

Op dinsdagavond 18 oktober 2022 praten Ronald Mol en Max Waterman over verborgen religie:

Demi-goden of demagogen?

Deze Goed zonder Godcast gaat over politieke leiders die door hun volgers een mythische status toebedeeld krijgen. Is dat in de 21ste eeuw uitsluitend voorbehouden aan Iran en Noord-Korea, of zien we dat ook terug in de Nederlandse polder?
Populistisch rechts roert zich steeds meer in de politieke arena, zowel in Europa als de rest van de wereld. Hun demagogische uitingen richten zich tegen de politieke elites of kartels, om de eigen nationale dominantie van het volk voorop te stellen. De politieke partij Forum voor Democratie wil met Renaissance-basisscholen de wedergeboorte realiseren van een eigen zuil. Hiermee vult het rechts-populisme de vraag naar spirituele complotten in, en presenteert zich eigenlijk als een religie. Het wordt tijd om dit geloof te ontmantelen.

Op de maandelijkse Goed Zonder Godcast heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de Podcast-opname is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen, waarmee je jouw blik op het onderwerp kunt verruimen.

Wil je de Goed Zonder Godcast volgen via de ZOOM verbinding meld je dan aan door hier te klikken.

Je ontvangt dan voorafgaand aan de Goed Zonder Godcast op dinsdag 18 oktober ’22 de link om in te loggen op de ZOOM omgeving.

Please follow and like us: