Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede 12 oktober 2017 om 20:00 uur

De parallelle Turks-Nederlandse samenleving

De maandelijkse vrijdenkersmeeting in Deventer de Tafel van de Rede is op de tweede donderdag van de maand. Op donderdagavond 12 oktober komt Celal Altuntas, schrijver en publicist, spreken op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede over het onderwerp:

 ‘De parallelle Turks-Nederlandse samenleving’

In de jaren ’70 en ’80 werden we in Europa en Nederland al geconfronteerd met de ultra-rechtse militante ‘grijze wolven’, die nu als MHP zitting hebben in het Turkse parlement. Daarnaast worden verschillende Turks bevolkingsgroepen aangestuurd door de Europese Turks Islamitische Milli Görüş beweging die de Turks-Islamitische nationale visie willen uitdragen. Na de mislukte Turkse coup werd wederom op verschillende manieren duidelijk op welke wijze de Turkse-Nederlandse samenleving een parallelle samenleving is die aangestuurd wordt vanuit Turkije. De haat van de vermeende coupplegers werd over gedragen naar Nederland door de Gülen-moslimgeloofsgroep te demoniseren. Het is ongeëvenaard hoe de AK-Partij van Erdoğan het seculiere Turkije van Atatürk aan het ombouwen is naar een autoritaire islamitische staat en dit exporteert naar de Europese Turkse satelliet-gemeenschappen. Het gevolg hiervan is dat andersgelovigen dan de soenitische islamitische hoofdstroming worden bedreigd zoals de Alevieten en nog maar niet te spreken over de seculieren en atheïsten. Daarbij kom nog dat Turkije de Koerdische bevolkingsgroep aan het buitensluiten is door hun burgerrechten met voeten te treden. Gekozen burgemeesters van Koerdisch afkomst zijn uit hun ambt gezet. De Koerdische schrijver Celal Altuntas gevlucht voor de Turkse onderdrukking in 1992 en voorvechter van het vrije woord zal donderdagavond 12 oktober om 20:00 uur zijn opvattingen met de aanwezigen delen op de Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

De discussie na de inleiding van Celal Altuntas zal gaan over hoe we om moeten gaan met de Turks-Nederlandse parallelle samenleving? Wil je mee discussiëren kom dan donderdagavond 12 oktober 2017 naar de Fermerie te Deventer.  We beginnen zoals gebruikelijk om acht uur en vanaf halfacht staat de deur open.

Vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Oost-Nederland) ontmoeten elkaar elke tweede donderdagavond van de maand onder het genot van een drankje in De Fermerie te Deventer om te discussiëren over actuele onderwerpen.
We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer.

Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede Deventer | Donderdagavond 12 oktober 2017 | 20:00 uur
De Fermerie – Muggeplein 9 – 7411 NW Deventer
Geef je op door een e-mailtje te sturen naar:
deventer@devrijegedachte.nl of deventer@asp-politiek.nl

De Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede is

elke tweede donderdagavond van de maand

De Vrijdenkersborrel/Tafel van de Rede Deventer zijn op:
2017: 9 november, 14 december.
2018: 11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, 12 juli.