De muur kent twee kanten | Het Palestijnse perspectief

Op de maandelijkse Vrijdenkersmeeting Deventer de Tafel van de Rede komt het “narratieve” van een Palestijn, geboren in Jeruzalem en gedwongen in ballingschap in zijn tweede land Nederland aan bod. Op donderdagavond 13 februari 2020 spreekt Nabil Sahhar (voorzitter van de Stichting Vrede voor Palestina) over:

De muur kent twee kanten | Het Palestijnse perspectief

Nabil Sahhar , van architect ingenieur, een wiskunde leraar tot een architect van menselijke relaties in het onderwijs. Een lange reis, via Griekenland, Engeland en uiteindelijk geworteld op Nederlandse bodem, in het dorp Den Ham Overijssel.

Nabil neemt je mee in zijn narratieve verhaal van een Palestijnse “Olijfboom”, ontworteld vanuit de olijfberg in Jeruzalem, die haar heil gevonden heeft tussen de berken, de eik bomen en de coniferen,  in het bos van ‘Eerder Achterbroek’ in Den Ham. De olijfboom moest vaak haar bestaansrecht bewijzen. Vaak lieten ze haar voelen een overbodige boom te zijn die gekapt moest worden.

En toch, die is er. Haar volk is diep geworteld in het land van hun vaders en grootvaders die het land hebben bewerkt als boeren in liefde en verbondenheid. Hoe meer de druk erop hen uitgeoefend wordt, hoe groter is hun vastberadenheid om te blijven op het land van hun voorvaderen.

We blijven de hoop koesteren dat rechtvaardigheid zal zegevieren. We zijn niet in de luxe om de hoop op te geven want hoop is voor ons de bron van onze leven en voorbestaan. We hopen voor gerechtigheid, voor vrede voor alle mensen die aan beide kant van de muur leven. We hopen op het samen afbreken van de muur en elkaar ontmoeten, elkaar in de ogen kijken en naar elkaars “verhaal” luisteren.

De vraag is: Met welke prijs zal deze weg leiden naar de rechtvaardigheid van het Palestijnse volk?

Wil je mee discussiëren en ook jouw mening geven over de Palestijnse perspectief kom dan donderdagavond 13 februari naar de Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede in de Fermerie te Deventer.

Op de maandelijkse vrijdenkersmeeting heb je de kans om je kennis te vergroten op een prettige en ongedwongen manier. Na de lezing is er voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen en over het onderwerp te discussiëren en je blik te verruimen. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten.

Vrijdenkersmeeting de Tafel van de Rede Deventer | Iedere tweede donderdagavond van de maand | 20:00 uur | De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer

Geef je op door een e-mailtje te sturen naar:
vrijdenkersmeeting.deventer@asp-politiek.nl

Please follow and like us: