Darwin Day 2023

DARWIN DAY 2023 – Als atheïstische denkers en doeners gaan we door.

Vandaag vieren we de Internationale Darwin Dag. Een dag die is bedoeld om mensen aan te sporen tot intellectuele dapperheid. Om de mensheid na te laten denken over wetenschap. Om ons aan te moedigen tot voortdurende nieuwsgierigheid. En tot het bewaken van de duidelijke scheidingslijn tussen feit en fictie.

We zien helaas dat het orthodoxe conservatisme en rechts populisme in Nederland en de wereld weer terug lijkt te komen. Met alle nadelige gevolgen van dien. Wetenschappelijke consensus wordt in twijfel getrokken. Niet op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten, maar met pseudowetenschappelijke argumenten en verzonnen complottheorieën worden onderbuikgevoelens als waarheid gepresenteerd. Vanwege deze opmars van de onderbuik is het bestuur van de ASP positief gestemd dat handicap en seksuele gerichtheid onlangs aan artikel 1 van de Nederlandse grondwet zijn toegevoegd. Niet omdat dit mooie symboliek is; maar omdat zonder deze toevoeging bepaalde verworven rechten -waar decennialang voor is gestreden- maar al te makkelijk teruggedraaid kunnen worden.

We leven in een turbulente periode: economische onrust die wordt veroorzaakt door een oorlog op het Europese continent. Ook de gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar. Maar er is ook reden tot hoop: het aantal mensen dat in Nederland aangeeft niet religieus te zijn, is nog nooit zo hoog geweest. En de wereldbevolking is gemiddeld gezien nog nooit zo welvarend geweest als nu. En hoewel klimaatverandering een serieuze bedreiging vormt: de kennis en kunde om een volledig groene energiehuishouding te realiseren hebben we in huis. Sterker nog: ook de middelen die we daarvoor nodig hebben, zijn inmiddels al bedacht en beproefd.  

Het enige wat we nu nog nodig hebben, zijn mensen met een gezonde dosis rationeel denkvermogen en het doorzettingsvermogen om denken in daden om te zetten. Mensen die er samen een succes van willen maken. Als je van een atheïstische denker ook een atheïstische doener wilt worden, sluit je dan aan bij de ASP. De ASP kan de ondersteuning van rationele doorzetters die voorzien zijn van een goede wil altijd gebruiken. Via de ASP kom je in contact met gelijkgestemden, die net als jij écht het verschil willen maken! Wil je weten hoe je een bijdrage kunt leveren? 

Stuur ons vooral een bericht via:   
Sympathisant worden
Lid worden
Nieuwsbrief ontvangen
Contact en informatie: info@asp-politiek.nl