Bestuur van de ASP ondertekent aangifte tegen Willem Engel

Het voltallige bestuur van de Atheïstisch Seculiere Partij (ASP) heeft niet lang hoeven nadenken om de aangifte tegen Willem Engel, voorman van stichting Viruswaarheid, te ondertekenen. Het initiatief voor deze aangifte komt van Norbert Dikkeboom, die in het actualiteitenprogramma Op1 uitlegde waarom deze aangifte tot stand is gekomen: “We beschuldigen hem van opruiing, verspreiden van medische desinformatie, uitingen met terroristisch oogmerk en oplichting.” Max Waterman, lijsttrekker van de ASP bij de gemeenteraadverkiezingen in Deventer: “Het voltallige bestuur van de ASP kan zich volledig vinden in de uitleg van Dikkeboom.”

De ASP lijsttrekker vervolgt: “Wij staan voor een politiek debat dat gebaseerd is op feiten, niet op halve waarheden of flagrante leugens. Het is jammer om te zien dat demagogen als Willem Engel, maar ook landelijke politici zoals bijvoorbeeld  Thierry Baudet en Wybren van Haga, zich schuldig maken aan het inspelen op gevoelens van onzekerheid en angst. Hiermee creëren ze een klimaat dat de Nederlandse democratie niet ten goede komt. Twijfel en daarmee verdeeldheid zaaien door feiten te verdraaien of zelfs te negeren is niet in het belang van de Nederlandse burger. Uiteraard hebben we begrip voor de mensen die onzeker zijn over mogelijke toekomstige gevolgen van vaccineren, maar de cijfers laten zien dat de wetenschap achter het vaccineren werkt. Hierover twijfel zaaien over wat er mogelijk in de toekomst kan gebeuren, dat werkt niet. En politiek bedrijven aan de hand van een glazen bol past sowieso niet bij de ASP. Wij houden het liever bij de feiten.

Een van de kernwaarden van de ASP is ‘rationaliteit’, dus gericht is op feiten en niet op fictie. De wetenschappelijke consensus is dat vaccineren werkt. De cijfers tonen dat ook aan. Vaccineren zorgt ervoor dat je significant minder kans hebt op een ziekenhuisopname.”

Afsluitend stelt Waterman nog de volgende vraag: “Aan iedereen die denkt dat demagogen als Engel en Baudet wellicht een punt hebben heb ik een simpele vraag: Wat heb je liever? Een vaccin dat onder steriele omstandigheden is ontwikkeld en in een gecontroleerde omgeving is getest, of een nog altijd vrij onbekend, willekeurig muterend virus van een Chinese vleermuis? Gelet op de cijfers die we wereldwijd zien, ga ik voor het eerste. En juist daarom hebben wij bij de ASP ook niet lang hoeven na te denken over deze aangifte”

Het bestuur van de ASP bestaat uit Max Waterman, Isaak Cazemier en Hans de Vries.

TEKEN JIJ OOK?

Klik op de foto of kopieer de link van de website:
https://aangiftewillemengel.nl/ 

 

Please follow and like us: