Activiteiten

[CPMV_CALENDAR view=”1″]

Het maandelijkse feestje van de rede

Vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen komen op vele plekken in Nederland maandelijks bij elkaar om onder het genot van een drankje te discussiëren over actuele onderwerpen.

Gezien de coronamaatregelen gaan we dat nu anders organiseren. We starten met ingang van 14 februari 2021 met de maandelijkse Virtuele Vrijdenkersmeeting.   
We beginnen om 14:00 uur en zullen rond 16:30 uur de discussie afronden. Voor de drankjes moet je nu zelf zorgen.
We blijven open staan voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren en het regelen van de digitale voorzieningen.

We hebben de vaste bezoekers, de ASP-leden en de sympathisanten gevraagd op welke wijze we door zouden kunnen gaan. De helft wilde het liefst dat we fysiek door gingen. Gezien de coronamaatregelen is dat voorlopig niet mogelijk. Daarnaast is gevraagd hoe men het zou vinden als we online zouden doorgaan. Toen heeft de grootste groep gekozen voor eenmaal in de maand op de zondagmiddag. Verschillende sympathisanten en leden van de ASP gaven aan dat ze blij waren om virtueel te kunnen deelnemen omdat de afstand en reistijd er dan niet meer toe doet.

De opzet van de Virtuele Vrijdenkersmeeting is overeenkomstig het gebruikelijke fysieke formaat. We beginnen met een introductie/interview van de spreker/inleider. Daarna wordt de lezing gegeven door de uitgenodigde spreker over het gekozen onderwerp. Dan kunnen er korte aanvullende vragen via de chat worden gesteld. Dan is er even een break om wat drinken en hapjes te halen. Het laatste gedeelte zal interactief zijn waarbij naast de chat ook de aanwezigen hun vragen en/of stellingen in beeld kunnen inbrengen. Een gespreksleider zal het interactieve discussiegedeelte modereren.

Verder organiseren mensen in Den Haag: